Kupci redovno negoduju da je svakog dana sve skuplje, dok se prodavci brane izgovorima o već ionako niskim maržama i krivicu za skupoću svaljuju na veleprodavce, ovi opet na uvoznike, ovi na državne namete i tako redom.

Ipak, s vremena na vrijeme, svjedoci smo, sve radnje znaju da objave da će trgovina tog-i-tog dana biti sa tim-i-tim popustima na cijeli asortiman (nerijetko i dvocifrenim).

Kupac se za trenutak zapita kako je to moguće danas, dok juče nije moglo, ali istog tog trenutka zaboravi da negoduje i odjuri da ugrabi cijene kad već tako rijetko klizaju na niže.

Slična, zanimljiva situacija će se odigrati i narednih dana u podgoričkom naselju Zlatica/Masline.

VOLI je za 19.11. najavio otvaranje svog novog hipermarketa u naselju Zlatica i u tu čast ponudio kupcima popust od 10% na cijeli asortiman u tom objektu tokom 19. i 20. novembra.

Ilustracija koja najavljuje otvaranje Voli marketa na Zlatici

10 odsto popusta u ovako teškom korona periodu, nije loše – svi bi rekli.

Međutim, konkurencija je odmah krenula u kontra napad.

Iz IDEA marketa su svojim vjernim potrošačima poslali SMS poruku u kojoj nude popust od čak 20% na cjelokupnu kupovinu za vlasnike Super kartice tokom 19. novembra u objektu IDEA Masline, a čak 25% popusta “na artikal po izboru” tokom 20. novembra.

SMS poruka koju nam je proslijedio vjerni čitalac portala Popust.me

KO HOĆE DA PONUDI POPUST, NAĐE NAČIN.
KO NEĆE, NAĐE IZGOVOR.