Čuveni sneaker klasik slavi 50. rođendan! Upečatljiviji nego ikada prije, ove godine sa sobom nosi poruku koja glasi – Change is a Team Sport.

Parola „Moda je prolazna, stil je vječan“ u sneaker svijetu se sasvim slobodno može preformulisati u – „Moda je prolazna, klasici su vječni“. Jedan od njih ove godine slavi 50. rođendan i možemo reći da je popularniji i upečatljiviji nego ikada prije. U pitanju je Adidas Superstar, silueta koja svoj vizuelni identitet već pet decenija gradi na jedinstvenom dizajnu – prednjem dijelu patike koji ima oblik školjke, a inspirisan je košarkaškim patikama nastalim ’70. godina prošlog vijeka; kožnom gornjištu i prepoznatljivom gumenom đonu, čiji donji dio ima oblik riblje kosti.

S obzirom na to da su Superstar patike uvijek birali timski igrači, oni koji čak i kao članovi velikih pokreta daju jedinstveni doprinos zajednici, čelnici brenda Adidas povodom 50. rođendana poznate siluete svijetu šalju jedinstvenu poruku – Change is a Team Sport. Novi modeli poznate patike kreirani su za one koji znaju da se promjena ne dešava sama, već vjeruju da je za to potreban tim. Oni pripadaju kolektivima kojima je kreativnost način da stvore budućnost u koju vjeruju.

Da, Adidas Superstar su definitivno „uniforma“ ljudi koji mijenjaju svijet i toga se ne boje, baš kao što su i one tokom 50 godina mijenjale sneaker svijet.

Prvobitno kreirane za košarkaške terene ’70. godina prošlog vijeka, a proslavljene zahvaljujući „hip hop plemstvu“ tokom ’80, Adidas Originals Superstar su lifestyle model koji je oličenje mladalačkog duha i moći. Već decenijama ove patike ljudima širom sveta pružaju besprekoran stil koji se ogleda u mogućnosti da ih kombinujete sa najrazličitijim odjevnim komadima, ali i udobnost sa svakim korakom.

Nema sumnje, Superstar je ikona modernog dizajna – odraz prvoklasnog nasljeđa brenda Adidas. Baš zato se njihov oblik nije mijenjao, već je s godinama bio dostupan samo u različitim koloritima.

U 2020. godini legendarnu Superstar siluetu, uz parolu Change is a Team Sport, nosiće svi oni koji su spremni da unesu velike promjene u svoj život, ali i svakodnevnicu. Posvećena je smjelima – onima koji žele da mijenjaju budućnost na najljepši mogući način. I dizajnirana je za sve – za one koji žele da se istaknu, ali i za one koji se ne boje da se izbore za neke veće ciljeve – od MVP-jeva na košarkaškom terenu do najvećih MC-jeva.

Neizostavan modni komad, vladar svih okruženja, omiljen među umjetnicima, dizajnerima, muzičarima i sportistima, bio je i ostao jedno – pokretač promjena.

Budi dio tima koji pokreće promjene! Adidas Superstar patike pronađite u svim Buzz šopovima ili naručite online – www.buzzsneakers.com